Història 2013

8-16 de gener

Joan Cubas, Santi Gomila i Liberto Triay participen a l’Open de Praga.

 

19 de gener

Comença el Campionat de Menorca per equips 2013, en dues categories: preferent i primera.

Hi participen:

6 equips a preferent, 2 del CECA.

8 equips a primera, 5 del CECA.

A destacar l’alt percentatge (50%) d’equips que presenta el Cercle Artístic en aquest campionat. A més, la gran majoria dels joves jugadors que hi competeixen són del nostre club, un exemple més de la bona feina que esteim fent dins els escacs menorquí.

 

2 de març

A falta de 2 jornades el CECA A aconsegueix el Campionat de Menorca per equips 2013. Amb aquest títol, el Cercle Artístic ja suma 9 campionats insulars.

 

20-23 de març

A les dependències de l’OAR de Ferreries es celebren els campionats individuals d’escacs de Balears. Els jugadors del CECA, Joan Cubas i Francesc Campins, queden al segon lloc de les categories absoluta i juvenil respectivament.

 

4 de maig

Concentració d’escacs menorquí a Es Mercadal, amb motiu de l’entrega de trofeus.

Com cada any, es celebren tornejos per equips de categories absoluta i escolar. El CECA queda primer classificat en les dues categories.

 

9-12 de maig

El CECA, com a campió de Menorca, participa a Ca’n Picafort (Mallorca) en el campionat d’escacs per equips de Balears. Els components de l’equip van ser: David Pons, Joan Cubas, José Martínez, Antoni Arroyo, Liberto Triay i el juvenil Francesc Campins.

A pesar de quedar classificat en el 4t lloc, l’actuació ha estat molt meritòria. A la primera ronda va empatar amb el Binissalem, equip que guanyaria el campionat i que entre els seus components tenia un GM i dos MI. Posteriorment va guanyar a l’Àgora Megaescacs, actual campió de Mallorca i que va quedar en 2n lloc d’aquest campionat de Balears.

Altres fets destacables van ser que José Martínez va guanyar a un MI i a un ex-campió de Balears; Joan Cubas va guanyar a l’actual campió de Balears; i Francesc Campins va guanyar a dos jugadors amb ELO superior a 2000.

 

24-26 de maig

El Campionat de Balears escolar es juga a Paguera (Mallorca) La selecció menorquina dirigida pel nostre President Santi Gomila i el Director Tècnic David Pons, està formada quasi íntegrament per jugadors del CECA.

Categoria sub-16: Francesc Campins, Marc Vinent, Marc Arroyo, David Fernández, Joan Palliser, Lidia Comellas, Maria Triay i Pau Taltavull.

Categoria sub-10: Doro Gomila i Joan Ponsetí.

Obtenen bons resultats, Joan Ponsetí queda campió de la categoria sub-10 i Lidia Comellas campiona en la categoria femenina de sub 16. A més, han obtingut medalles: Maria Triay (2a femenina) i Doro Gomila (3r sub-10).

 

28 de juny

Organitzam el Torneig de Sant Joan entre els alumnes de la nostra escola, hi participen 25 alumnes. Francesc Campins i Maria Triay queden primer i segon classificats respectivament. En la categoria sub-12 en Joan Ponsetí va fer campió i en Doro Gomila segon.

 

29 de juny

El CECA, seguint amb l’esperit de col·laboració amb entitats i persones, per tal de donar a conèixer i reforçar la importància dels escacs per estimular el pensament, ha començat a cooperar amb les activitats que es desenvolupen al Centre Penitenciari de Menorca.

El nostre Director Tècnic MF David Pons, juga contra 15 interns. No té importància que vagi guanyar totes les partides, el que importa és que l’experiència va ser molt positiva per les parts implicades: reclusos, Direcció del Centre i CECA. Tots els jugadors van tenir un comportament exemplar i sense cap dubte es va obrir una interessant i nova perspectiva en la visió penitenciària de l’Illa.

 

28-30 de juny

Comencen a Salobreña (Granada) els campionats d’Espanya per edats, els primers són de la categoria sub-8, on hi participa el nostre jugador Joan Moll Gener. Queda en el lloc 44 entre 110 participants.

 

Altres dos fets a destacar d’aquest final de juny són:

Santi Gomila Martí, ha quedat campió del grup AEAC de promoció de la categoria Mestre d’escacs per correspondència, obtenint el dret a participar en un grup de la Fase de Candidats del Campionat d’Espanya.

Josep Mercadal Benejam torna a jugar una semifinal d’escacs per correspondència per al Campionat del Món.

 

1-6 de juliol

Continuen els campionats d’Espanya per edats, és el torn del nostre Campió de Balears sub-10, Joan Ponsetí. Ocupa el lloc 69 entre 143 participants.

 

6-7 de juliol

A Fornells es celebra el VII Memorial Vicente Sebastián, és considerat el Campionat de Menorca d’escacs ràpid. El primer classificat amb fitxa de la Delegació menorquina podrà participar al Campionat d’Espanya de l’especialitat, convidat per la Federació.

En el grup principal, amb 42 participants, David Pons queda quart i Joan Cubas sext.             Francesc Campins fou el millor sub-16.

Altres resultats destacats dels nostres jugadors: Lidia Comellas, 3a sub-16; Doro Gomila 1r sub-14; Maria Triay, 3a sub-14.

 

13 de juliol

El CECA organitza, un any més, dins els actes del 9 de juliol a Ciutadella, un torneig d’escacs de partides ràpides, el primer de la temporada estival a Menorca.

Els jugadors del CECA van ocupar les primeres posicions en les categories: Iniciació, Joan Ponsetí; Absoluta, David Pons.

15-20 de juliol

Continuen els campionats d’Espanya per edats, Lidia Comellas, amb només 13 anys, participa com a campiona femenina de Balears sub-16, al campionat de sub-14. Va aconseguir 3 punts d’or i ocupà el lloc 132 de 151.

20 de juliol

Continuant amb la col·laboració amb el Centre Penitenciari de Menorca, es va jugar una partida entre 10 taulers del CPM i del CECA. El resultat 0-10, que els locals van acceptar esportivament, no va minvar el bon ambient que hi ha hagut en les dues visites dels nostres escaquistes al Centre Penitenciari.

 

22-27 de juliol

Continuen els campionats d’Espanya per edats, Lidia Comellas, amb només 13 anys, com a campiona femenina de Balears sub-16, participa també al campionat de sub-16. Va aconseguir 3 punts, quedant al lloc 124 de 137. També hi participa Francesc Campins amb una magnífica actuació, acabà al lloc 19 de 137.

 

28 de juliol

A Cala Corb (Es Castell) es juga un torneig de partides ràpides. Els jugadors del CECA ocupen les primeres posicions en les categories: Iniciació, Joan Ponsetí; Absoluta, Joan Cubas.

 

30 de juliol

A Alaior es celebra un torneig de partides ràpides. Els jugadors del CECA ocupen les primeres posicions en les categories: Iniciació, Doro Gomila; Absoluta, Joan Cubas.

 

12-16 d’agost

El CECA organitza el 2n Campus d’escacs a Binitalaiot, destinat a al·lots i al·lotes de totes les edats, amb l’objectiu d’aprofundir dins el món dels escacs, intercalant activitats de lleure i convivència amb els altres. Hi participen 24 alumnes, dirigits per David Pons Carreras. A diferència del primer any, on tots els alumnes eren del CECA, enguany van haver-hi alumnes de Ferreries i d’es Castell.

Al Campus s’han fet moltes activitats relacionades amb l’escacs: tornejos, un dossier de tàctica i finals, estudi de partides… i altres activitats de lleure: des de platja fins a partits de futbol…

Santi Gomila (President del CECA) va fer possible que el dia 14 participessin al torneig de partides ràpides a na Macaret.

 

14 d’agost

A na Macaret es celebra un torneig de partides ràpides amb 80 participants. Els jugadors del CECA ocupen les primeres posicions en les categories: Iniciació, Joan Moll; Absoluta, David Pons; Sub 2000, Liberto Triay.

 

17 d’agost

A Ferreries es celebra un torneig de partides ràpides amb 43 participants. Els jugadors del CECA ocupen les primeres posicions de les categories: Iniciació, Joan Moll i Absoluta, David Pons.

 

22 d’agost

Torneig de ràpides a Sant Lluís, 45 inscrits. El jugador del CECA Joan Moll guanya en la categoria d’Iniciació.

 

23 d’agost a 1 de setembre

Els jugadors del CECA David Pons, Santi Gomila i Doro Gomila participen a l’Open Internacional d’escacs de Sants, Hostafrancs i Bordeta (Barcelona) organitzat per: Club Catalunya Escacs, Club Escacs Comtal i Ajuntament de Barcelona. Hi participen 620 jugadors de totes les categories.

 

2 de setembre

Comença el curs 2013-14 de l’Escola d’Escacs del CECA, finalitzarà la darrera setmana de juny. Enguany les classes es faran a les dependències del Cercle Artístic, amb horari:

Dilluns i dimecres, de 16 a 18.30 h.

Dijous, de 16 a 17 h. I de 20.30 a 22 h per jugadors federats.

 

2 a 7 de setembre

Els jugadors del CECA Liberto i Maria Triay participen al VI Obert de ràpides de Mas Guinardó.

 

14 de setembre

Torneig de partides ràpides a Maó amb 37 jugadors. Els jugadors del CECA ocupen les primeres posicions de les categories: Iniciació, Joan Moll, Absoluta, Joan Cubas i Sub 2000, Francesc Campins.

 

29 de setembre

Dalt El Toro es celebra la 35ª edició del Campionat de partides ràpides de Menorca. Els jugadors del CECA ocupen les primeres posicions de les categories: Iniciació, Joan Ponsetí; Sub 2000, Liberto Triay; Absoluta, David Pons.

Organitzat per l’AEAC (Asociación española de ajedrez por correspondencia) acaba el Campionat d’Espanya per equips per correspondència. Va començar el mes d’octubre de 2011.

El CECA va presentar un equip integrat, per ordre de força: Josep Mercadal, Liberto Triay, Miguel Villaescusa i Santi Gomila. Han quedat en una excel·lent 3ª posició.

3 d’octubre

El Club Bonacompra va entregar al nostre President, Santi Gomila, l’ajut concedit al CECA per a la realització del III Torneig de Nadal, dins la 4ª convocatòria d’ajuts Compra Solidària.

 

 

12 d’octubre

Josep Mercadal guanya la XVI edició del Campionat d’amics, considerat el darrers anys com el Campionat social del CECA.

 

26 d’octubre

Comença el Campionat individual de Menorca absolut.

 

4 de novembre

Comença el Campionat individual de Menorca d’iniciació. La majoria de participants són del CECA.

 

5 a 9 desembre

Els alumnes de tecnificació del CECA participen a Benidorm al Campionat d’Espanya de clubs sub-16 i als campionats individuals de noves generacions sub-8, 10, 14 i 16.

Entre les destacades actuacions de tots els nostres participants, mereix menció especial Joan Moll, aconseguint el 6è lloc, empatat amb el 3r, dels 29 jugadors de categoria sub-8.

 

21 de desembre

Acaba el Campionat individual de Menorca absolut. Els nostres jugadors David Pons i Liberto Triay ocupen el 1r i 2n lloc respectivament. Aconseguint el dret a participar al proper Campionat de Balears individual.

Altres posicions destacades dels nostres jugadors:

Francesc Campins, sub-16, 5è classificat, campió juvenil i millor sub-2000 i Marc Arroyo, subcampió juvenil, representaran a Menorca en el proper Campionat juvenil de Balears.

Lidia Comellas, campiona femenina, 1ª a sub-1600. Juntament amb Maria Triay participaran al Campionat de Balears.

Marc Vinent, 2n sub 1600.

També va acabar el Campionat de Menorca individual d’iniciació. Joan Moll i Nil Urpi van quedar 1r i 2n classificats respectivament.

 

27 i 28 de desembre

El CECA organitza el III Torneig de Nadal.

En categoria absoluta participen 31 jugadors, dels quals 14 són d’edat escolar. El guanyador va ser Santi Pons, proper jugador del CECA per a participar amb l’equip CECA A al Campionat de Menorca per equips 2014. David Pons va quedar 2n classificat.

Lidia Comellas va guanyar en sub-14.

En iniciació van participar 14 jugadors, Joan Ponsetí, Joan Moll i Doro Gomila, en aquest ordre, varen ocupar les primeres posicions de la classificació.

Els comentaris estan tancats.