Història 2014

13-19 gener

Els jugadors David Pons, Joan Cubas, Albert Fraga, Santi Gomila i Liberto Triay participen amb bons resultats al Torneig Obert de Praga.

 

25 gener

Comença el Campionat de Menorca per equips. El CECA hi participa amb 6 equips, 2 a Preferent i 4 a Primera.

 

5 abril

Es juga al Centre Municipal d’Es Mercadal totes les partides de la darrera jornada del Campionat de Menorca per equips.

Domini indiscutible dels equips del Cercle Artístic:

El CECA A, composat per: MF Santi Pons, MF David Pons, José Martínez, MF Joan Cubas i Francesc Campins queda campió de Menorca en la categoria Preferent, per cinquè any consecutiu.

El CECA D, composat per Miquel Triay, Marc Arroyo, Marc Vinent, Maria Triay, Lidia Comellas i Joan Pallicer, queda campió en la categoria Primera i ascendeix a Preferent.

 

11 abril

Acaba el Campionat escolar de Menorca. Marc Vinent i Joan Moll queden campions en les categories sub-16 i sub-10, respectivament.

Aquest campionat serveix per elegir la selecció menorquina que participarà al Campionat escolar de les Illes Balears, queda composada per 10 jugadors del CECA i 2 del Centre de Cultura des Castell.

 

16-20 abril

Es juguen a Ca’n Picafort els campionats individuals de Balears. Els jugadors de Menorca que tenen dret a participar-hi tots són del CECA: Marc Arroyo, Francesc Campins, Maria Triay, Lidia Comellas, Liberto Triay i David Pons.

Bona actuació dels nostres jugadors, a destacar el campionat de Balears femení aconseguit per Lidia Comellas (13 anys). Maria Triay va quedar en tercer lloc.

Altres bones classificacions: en la categoria absoluta David Pons quedà tercer classificat a 0’5 punts del campió. Francesc Campins, en categoria sub-18, va quedar empatat a punts amb el campió

 

1-4 maig

El CECA organitza a la Sala Jeroni Marquès, el Campionat de Balears per equips 2014. Participen 3 equips de Mallorca: C.E. Binissalem, GRUPO GES – Sa Dragonera i C.E. Algaida. 1 eivissenc: Axedrez Yebisah. 2 menorquins: C.E. Boscos i el CECA.

Va quedar campió el C.E. Binissalem, després de guanyar a la darrera jornada al CECA (subcampió). Aquest va tenir opcions de guanyar el campionat fins el darrer moment. Un bon campionat gràcies a les instal·lacions del Cercle Artístic i a la organització, bona assistència de públic i molt bon ambient durant totes les jornades.

 

23-25 maig

Es celebra a Mallorca el Campionat autonòmic escolar d’escacs. La majoria de jugadors participants de Menorca són alumnes del CECA: Marc Vinent, Maria Triay, Lidia Comellas, David Fernández, Tomeu Salord, Joan Pallicer, Joan Ponsetí, Nil Urpí, Joan Moll i Doro Gomila. Acompanyats per David Pons, el nostre Tècnic Esportiu I Santi Gomila, President del CECA.

A destacar:

En categoria sub-10, Joan Moll i Doro Gomila van quedar campió i subcampió, respectivament.

En categoria femenina, Lidia Comellas i Maria Triay van quedar 1ª i 3ª classificades, respectivament.

21 de juny

Francesc Campins guanya a Es Castell el Memorial Manuel Cabrera. Liberto Triay va quedar 3r classificat.

 

28 de juny

David Pons guanya e VIII Memorial Vicente Sebastián celebrat a Fornells. Francesc Campins va quedar 4t classificat.

Joan Moll va quedar 3r classificat en el Campionat d’Espanya sub-8, celebrat a Salobreña (Granada).

 

5 de juliol

En el Torneig 9 de juliol de partides ràpides celebrat a Ciutadella Joan Ponsetí, Francesc Campins i David Pons guanyen en les categories sub-12, sub-2000 i absoluta, respectivament.

En el Campionat d’Espanya per edats que es continua jugant a Salobreña, Doro Gomila i Joan Moll tenen una bona actuació en la categoria sub-10 i Joan Moll queda 5t classificat en aquesta categoria de partides ràpides. En la categoria sub-12, partides ràpides i clàssiques, Joan Ponsetí va superar les expectatives previstes.

 

19 de juliol

En el Campionat d’Espanya sub-14 que es celebra a Salobreña, Lidia Comellas confirma la seva condició de magnífica escaquista, aconseguint 4’5 punts de 9 possibles, augmentat el seu ELO en 102 punts i aconseguint el 10è lloc en la classificació femenina.

 

26 de juliol

Lidia Comellas i Marc Vinent participen al Campionat d’Espanya de Salobreña en la categoria sub-16, la categoria dels oponents fa que no puguin aconseguir el 50% dels punts, però si augmenta el seu ELO en 57’6 i 16’4 punts, respectivament.

 

29 de juliol

David Pons guanya el Torneig Sant Jaumet de partides ràpides celebrat a Cala Corb (Es Castell).

 

31 de juliol

David Pons guanya el Torneig de partides ràpides de Alaior.

 

11 a 14 d’agost

El CECA organitza a Binitalaiot un campus d’escacs.

 

14 d’agost

David Pons guanya el Torneig de partides ràpides celebrat a Na Macaret.

Els participants al campus d’escacs de Binitalaiot van jugar també aquest torneig, en la categoria d’iniciació, quedant Joan Moll 1r classificat.

 

19 d’agost

En el Torneig de partides ràpides Sant Bertomeu de Ferreries, Liberto Triay queda 3r classificat, Francesc Campins queda 1r classificat en la categoria sub-2000.

 

25 d’agost

En el Torneig de partides ràpides de Sant Lluís, David Pons queda campió i Santi Gomila queda 1r classificat en la categoria sub-2000.

 

2 de setembre

Lidia Comellas finalitza la seva participació al Campionat d’Espanya absolut i femení celebrat a Linares.

 

6 de setembre

En el Campionat d’Espanya absolut que es celebra a Salobreña, Francesc Campins guanya 92 punts ELO, sobrepassant els 2000 punts i Lidia Comellas torna a destacar en aquesta categoria, guanyant 39 punts ELO.

 

21 de setembre

30 jugadors participen en el Campionat de Menorca de partides ràpides celebrat a les bodegues Binifadet (Sant Lluís). David Pons, Joan Cubas i Francesc Campins són els 1r, 2n i 3r classificats, respectivament. En iniciació, Doro Gomila i Joan Moll ocupen les dues primeres posicions.

5-8 de desembre

El CECA organitza a les dependències del Cercle Artístic el Torneig de Mestres del Cercle Artístic de Ciutadella. Els participants són: Daniel Alsina (GM, olímpic espanyol a Janti Mansyisk 2010), Alvar Alonso (GM, campió d’España), Mikel Huerga (MI), Kike Colón, Yue Shen (actual campió de Balears) i David Pons (actual campió de Menorca).

 

20 de desembre

El jugador juvenil del CECA es proclama campió de Menorca individual, amb 7’5 punts, dels 8 possibles. Dels nostres jugadors, destacar també, el campionat femení aconseguit per Lidia Comellas i el tercer lloc d’Albert Fraga.

 

26-30 desembre

Els jugadors del CECA: Joan Cubas, Albert Fraga, Santi i Doro Gomila, i David Pons, participen al Torneig Internacional de Lisboa, amb resultats satisfactoris.

 

 

Els comentaris estan tancats.