Història 2016

1 de gener

El jugador del CECA ha participat (del 26 al 30 de desembre) en el Torneig d’Erfurt (Alemanya), aconseguint 5 victòries de 8 partides. Un gran resultat.

 

9 i 10 de gener

El CECA organitza el Torneig de Nadal – Sant Antoni, a la Sala Jeroni Marquès, amb la participació de 34 jugadors. Guanya el nostre Director Tècnic David Pons. Lidia Comellas guanya en la categoria femenina.

El dia 9 matí es va realitzar un torneig de categoria escolar amb 30 jugadors, guanyant na Lidia Comellas i en Joan Ponsetí.

En l’acte d’entrega de premis es va rendir un més que merescut homenatge a Miquel Martí Vinent pels seus primers 50 anys de dedicació als escacs.

 

23 de gener

Comença el Campionat de Menorca 2016 per equips. El CECA presenta 6 equips, 2 a Preferent i 4 a Primera, un d’ells íntegrament femení.

 

1 de març

Acaben els Campionats de Balears individuals 2016, amb una brillant actuació dels jugadors menorquins i en particular, dels jugadors del CECA.

Després d’una emocionantíssima jornada final, en el matí del dilluns de Pasqua, els representants de la Delegació d’escacs de Menorca van aconseguir un èxit, que potser no tingui precedents, en adjudicar-se tots els títols en joc dels campionats de Balears individuals d’escacs.

En categoria sub 18, Marc Vinent va aconseguir el tercer lloc.

En categoria femenina, Lidia Comellas va quedar campiona juvenil.

En el torneig absolut nova victòria de Joan Cubas, la setena en el seu palmarès.

15 d’abril

Acaben a Es Mercadal els Campionats de Menorca d’escacs en edat escolar.

Els jugadors del CECA Joan Moll queda campió en la categoria sub 10 i sub 12; Jana Moll campiona en aquesta mateixa categoria; Joan Ponsetí campió sub 14; Lidia Comellas campiona en sub 16;

16 d’abril

Acaba el Campionat de Menorca per equips 2016. El CECA A queda segon classificat. Com que el Los Boscos (campió) no pot participar al proper Campionat de Balears per equips 2016, el CECA A serà el representant menorquí en aquest campionat.

 

23 d’abril

El CECA organitza a la Sala Jeroni Marquès la 60ª Concentració Menorquina d’escacs, amb la celebració d’uns tornejos de partides ràpides per equips i entrega dels trofeus de la temporada.

 

29 d’abril a 1 de maig

Es juga a Mallorca el Campionat de Balears per equips 2016. El CECA A queda segon classificat. Un resultat per celebrar per la categoria dels altres equips participants.

 

22 a 24 de maig

Es juga a Mallorca el Campionat Autonòmic d’escacs en edat escolar. 10 dels 12 participants menorquins són jugadors del CECA. Dels 8 títols possibles, 5 van ser del CECA.

Joan Moll campió sub 10; Jana Moll campiona sub 10; Maria Bagur campiona sub 12 femení; Doro Gomila campió sub 12 i Lidia Comellas campiona sub 16.

 

25 de maig

Acaba el IX Campionat d’Espanya per correspondència per equips. El CECA queda segon classificat, només a mig punt del primer el Club Escacs Tarragona.

4 de juny

Davall sa porxada de l’Ajuntament de Ciutadella, el CECA organitza la 1ª Diada d’escacs. Amb horari de 10 a 19 h, es van celebrar diverses activitats com:

  • Un torneig escolar, amb 60 inscrits, on els jugadors amb rating no podien participar.
  • El MF David Pons juga unes partides simultànies contra 30 taulers.
  • Un torneig de partides blitz amb 36 participants.
  • Un torneig Suís a 8 rondes.
  • Un torneig de partides a cegues.

19 de juny

Núria Martí, en la categoria d’iniciació, guanya el torneig d’escacs ràpid Mateu Sastre Jaumot d’Es Castell. En la categoria absoluta, Liberto Triay queda segon classificat.

 

2 i 3 de juliol

A Fornells es juga el X Memorial Vicente Sebastián d’escacs ràpid, 50 jugadors inscrits a la categoria absoluta i 10 d’iniciació.

Liberto Triay obté una memorable classificació, davant d’importants jugadors GM, MI… Queden primers classificats: Nil Urpi sub 1600, Joan Ponsetí sub 14 i Marc Vinent juvenil.

 

16 de juliol

Organitzat pel CECA, dins els actes de commemoració del 9 de juliol a Ciutadella, es celebra un torneig d’escacs ràpid amb 34 inscrits de categoria absoluta i 10 en iniciació.

Joan Cubas guanya en la categoria absoluta.

 

31 de juliol

Es juga a Cala Corb – Es Castell el torneig de Sant Jaumet d’escacs ràpid amb 32 inscrits en categoria absoluta i 9 en iniciació.          Joan Cubas i Marc Vinent guanyen en categoria absoluta i sub 2000 respectivament.

Acaben a Salobreña (Granada) els campionats d’Espanya per edats que havien començat el 23 de juny. Joan i Jana Moll, Doro Gomila, Maria Bagur i Lidia Comellas han participat en diferents categories. A destacar el 5º lloc aconseguit per Lidia en la categoria sub 18.

 

2 d’agost

Es juga a sa plaça des Ramal – Alaior el torneig de Sant Llorenç d’escacs ràpid amb 42 inscrits en la categoria absoluta i 20 en iniciació.

David Pons guanya en categoria absoluta.

 

8 a 11 d’agost

El CECA organitza el V Campus d’escacs a Binitalaiot 2016.

Amb uns 30 inscrits està destinat a fillets/es de totes les edats. La idea d’aquest campament és aprofundir una mica més dins el món dels escacs, intercalant activitats de lleure i convivència amb els altres.

El director i organitzadors d’aquesta activitat és David Pons Carreras i els membres de la junta del club d’escacs Cercle Artístic.

escrit 3-7

 

12 d’agost

Es juga a Ferreries el torneig Sant Bartomeu d’escacs ràpid.

David Pons guanya en la categoria absoluta, Marc Vinent primer sub 2000 i Jana Moll primera en iniciació.

 

17 d’agost

Es juga el torneig d’escacs ràpid de Na Macaret amb 40 inscrits en categoria absoluta i 25 en iniciació.

David Pons guanya en categoria absoluta.

 

22 d’agost

Es juga el torneig d’escacs ràpid de Sant Lluís amb 40 inscrits a la categoria absoluta i 24 en iniciació.

Joan Cubas guanya en categoria absoluta i Marc Vinent en sub 2000.

 

10 de setembre

Es juga el torneig d’escacs ràpid de ses festes de Gràcia de Maó amb 23 inscrits en categoria absoluta i 13 en iniciació.

Joan Cubas guanya en categoria absoluta i Jana Moll en iniciació.

 

11 de setembre

David Pons, Santi Gomila i Doro Gomila participen en la XIII Diada dels Escacs de la Societat Coral Colon Sabadell.

 

2 d’octubre

Es juga a Ciutadella el Campionat de Menorca d’escacs ràpid.

En la categoria absoluta guanya David Pons, el que li permetrà participar en el Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat.

En iniciació guanya Joan Salord.

 

20 a 23 d’octubre

Joan Moll (sub 10) participa a Mallorca a l’Open Sub 2200 Club Nàutic s’Arenal, amb una important actuació, va guanyar 62 punts Elo.

 

22 d’octubre

Comença el Campionat de Menorca individual en la categoria absoluta amb 55 inscrits.

 

29 d’octubre

Comença el Campionat de Menorca individual en la categoria d’iniciació amb 33 inscrits.

 

1 a 11 de desembre

Diversos jugadors del CECA participen a Benidorm en el XV Festival “Gran Hotel Bali” d’Escacs 2016.

En el mateix Festival es disputa el Campionat d’Espanya per equips. David Pons presenta 3 equips: un sub 18 i dos sub 12, integrats per jugadors del CECA casi exclusivament.

 

17 de desembre

Es celebra a Es Mercadal la darrera jornada del Campionat de Menorca individual en les categories iniciació i absoluta.

Lidia Comellas és la guanyadora absoluta.

 

26 a 30 de desembre

David Pons, Joan Cubas, José Martínez i Albert Fraga participen a Alemanya al Erfurter Schachfestival 2016.

 

Els comentaris estan tancats.