Història (1956-1995)

El club durant la seva història ha obtingut:

2 campionats de Balears per equips, els anys 85 i 86.

2 subcampionats de Balears per equips, els anys 82 i 84

2 campionats de Balears individual, per part de Santi Pons Sastre.

5 títols del campionat de Balears juvenil, 2 en Joan Barceló Pons, 2 en Miquel Martí Vinent i 1 en Joan Bosch Llufriu.

A més de diversos campionats de Menorca per part de : Antoni Bosch, Antoni Aguiló Andreu, Sergio Pons Fedelich, Santi Pons Sastre, Joan Bosch Llufriu i Liberto Triay Moll.

27-5-56

Es signa l’acta constitucional de la Peña Ajedrecística Círculo Artístico Ciutadella. La primera Junta Directiva va estar formada per Francesc Barceló Sureda, President; Antoni Juanico Barceló, Secretari; Sergio Pons Fedelich, Vice-secretari; Joan Hernàndez Arguimbau, Tresorer; Mateu Barceló Massanet, Arxiver; i Pere Fullana Florit, Vocal.

4-8-56

Clausura del primer campionat del Club. Francesc Barceló i Sergio Pons van ser el primer i segon classificats, respectivament.

13-1-57

L’equip d’escacs del bar Aurora va desafiar la Peña Ajedrecística a un únic partit entre dos equips de quatre jugadors. El resultat va ser 3-1 a favor de la Peña Ajedrecística, amb les següents partides: Antoni Bosch, Joan Fuster 1-0; Fernando Florit, Joan Casasnovas 1-0; Sergio Pons, Joan Salord 1-0; Francesc Barceló, Josep Marqués 0-1.

8 i 9-2-57

Participació a la primera competició fora de Ciutadella. Es juga contra l’ U. Deportiva Mahón, amb el resultat 10’5 a 9’5 a favor de la Peña Ajedrecística.

16-2-57

La Peña Ajedrecística s’inscriu a la Federació Balear d’Escacs, amb el nom de Club d’Escacs Cercle Artístic Ciutadella (CECA), després de pagar la corresponent quota federativa de 300 ptes.

17-2-57

La Federació Balear d’Escacs nomena Delegat Insular a Sergio Pons, destacat jugador i directiu del Club.

12-6-57

Primera concentració d’equips d’escacs a Menorca. Realitzada a Alaior, participaren 4 equips, quedant amb aquest ordre: Maó, Villacarlos, CECA i Alaior.

22-6-57

El Gran Mestre internacional Arturo Pomar juga 30 partides simultànies al Cercle Artístic, guanyant 29 i perdent tan sols una partida contra el jugador del Cercle Fernando Florit.

28-10-57

Es juga el primer Campionat juvenil de Ciutadella. Guanya Francesc Barceló Pons, quedant segon classificat Josep Mª Mallo López.

3-11-57

El Delegat insular a Menorca de la Federació Balear d’Escacs, Sergio Pons, fa saber que s’han inscrit com a clubs d’escacs de Menorca, a més del Cercle: Alaior, Mahón i Villacarlos.

2-3-58

Es clausura el primer Campionat oficial de Menorca individual. La classificació queda de la següent manera:

1r  Antoni Bosch                 CECA                        6 punts

2n  Joan Dalmedo              U. D. Mahón             4    “

3r  S. Anastasio                   Villacarlos                 3’5 “

4t  P. Sans                            Alaior                         3’5 “

5è  Joan Saura                    Alaior                         3    “

6è  Francesc Barceló         CECA                                    3    “

7è  F. Pomar                        Villacarlos                 2’5 “

8è  F. Pérez                          U. D. Mahón             2’5 “

11-3-58

Primer Campionat oficial individual de Ciutadella, guanyador Antoni Bosch, segon classificat Melià Tudurí.

18-5-58

Comença una partida d’escacs per correspondència contra el Club U. D. Mahón.

23-11-58

Comença una partida d’escacs per correspondència contra el Club Escacs Rey Ardid de Bilbao.

29-7-60

Arturo Pomar realitza les segones simultànies a 30 taulers. Guanyà 29 partides i n’empata  1 amb Antoni Bosch.

Del 11 al 19 del 3-61

Amb nombrosa assistència de públic es disputa el Campionat de Balears individual al Cercle Artístic. Esdeveniment que no va passar desapercebut per la premsa i radio de l’Illa. El van jugar 4 mallorquins i 4 menorquins. Empresaris i membres del CECA van haver d’ajudar econòmicament perquè aquest esdeveniment fos possible a Ciutadella.

19-5-63

Amb motiu de la visita per vacances del jugador francès Pier Guillaume, Mestre Internacional, es va celebrar el primer torneig de partides ràpides. Sistema desconegut per molta gent en aquell moment, per la qual cosa es va convertir amb un espectacle molt concorregut. Amb gran sorpresa resultà guanyador Antoni Bosch, davant del Mestre francès.

5-64

Al Cercle es celebren les semifinals absolutes del Campionat d’Espanya. Es van classificar per la final, del grup “A” A. Strada i A. Palacios i del grup “B” B. Franco i B. Visier.

12-67

El Cercle organitza l’esdeveniment més important de tota la història dels escacs a Menorca. Es celebra una ronda del III Torneig Internacional, amb la participació de 2 Campions Mundials, 6 Grans Mestres, 8 Mestres Internacionals i la resta tots ells Mestres Nacionals.

En una de les reunions prèvies al començament del torneig, en Sergio Pons va demanar si hi hauria inconvenient de posar la bandera comunista al costat de les altres banderes dels països dels jugadors participants.

1-6-68

Sergio Pons, jugador del CECA i President de la Federació Balear d’Escacs, rep la medalla d’or de la Federació Espanyola d’Escacs, en una visita que realitza al Cercle el President de la F.E.D.A.

6-69

Els jugadors del CECA Joan Barceló i Miquel Martí arriben a la semifinal del Campionat d’Espanya individual.

11-1-70

El President de la Federació Balear d’Escacs va regalar una bandera amb l’escut del CECA. Durant molt d’anys va penjar al costat de les banderes espanyola i del Cercle.

1-6-72

Per problemes de salut cessa com a President del CECA, Francesc Barceló Sureda, el rellevà Jesús Florit Moll.

25-5-95

Va morir Jesús Florit Moll, President del CECA. Al començament de la temporada dels escacs, és a dir el setembre de 1995, Miquel Martí Vinent agafa el relleu com a vocal delegat del club amb el Cercle Artístic.

Els comentaris estan tancats.