Història (1995-2010)

Del 27-12-08 al 4-1-09

El CECA organitza el Memorial Sergio Pons, vàlid per obtenir el títol de Mestre Internacional. Es va jugar a la biblioteca del Cercle, participant els millors escaquistes locals: Santi Pons Sastre, Sebastià Massanet Massanet i David Pons Carreras; i els mestres internacionals: Karen Movsziszian, Gran Mestre Internacional; Ismael Karim, Mestre Internacional; René Alonso Garcia, Mestre Internacional; Jordi López, Mestre FIDE; Asher Glicestein, Mestre FIDE.

L’àrbitre principal va ser Jesús Mena Sarasola, l’Auxiliar Josep Suàrez Roa, i el Comitè de Competició va estar integrat per: Guillem Simó Bordoy, Santiago Gomila Martí, Liberto Triay Moll i Miquel Martí Vinent.

Octubre 09 a maig 10

A la biblioteca del Cercle Artístic s’imparteix l’Escola d’escacs, organitzada pel CECA amb el recolzament del Cercle Artístic i l’Ajuntament de Ciutadella. Classes impartides pel Mestre Fide David Pons Carreras. Curs apte per a tothom, amb tres nivells: Iniciació, una hora setmanal; Bàsic, una hora setmanal; Perfeccionament, 1’5 hores setmanals.

Es van matricular 25 alumnes, repartits en 4 grups. Els mes joves tenen 5 anys, i hi ha un grup que són 8 adults.

17-10-09

Darrera jornada del Torneig Social d’Escacs Cercle Artístic 2009. Jugat pel sistema de lliga a una volta, amb partides de 20 minuts i disputat durant 3 dissabtes: 26 de setembre, 3 i 17 d’octubre. El primer classificat va ser el MF David Pons, nou fitxatge i director esportiu del club, guanyant totes les seves partides. El segon i tercer classificats van ser Liberto Triay i Miguel Villaescusa respectivament.

Aprofitant l’ocasió, el CECA va retre un senzill, i a la vegada sentit homenatge al seu jugador Joan Mercadal Camps, pel motiu d’haver celebrat els seus 50 anys com a jugador d’aquest club. El President del Cercle Artístic, Paulí Amorós, entregà una placa commemorativa al jugador. (Veure àlbum de fotos)

19-12-09

Darrera jornada del campionat individual de Menorca. Guanya el qui serà jugador del CECA l’any 2010: Joan Cubas.

Van participar 42 jugadors. Els jugadors del CECA van quedar classificats de la següent manera: Bartomeu Gornés (6), Miguel Villaescusa (7), Joan Mercadal (16), Santi Gomila (17), Esteve Campins (19), Liberto Triay (24), Lluís Marqués (25), Joan A. Gomila (27), Antoni Julià (32).

22-12-09

Santi Gomila agafa la presidència del CECA.

16-1-10

David Pons

Comença el campionat d’escacs de Menorca per equips, en dues categories: preferent i primera. El CECA presenta tres equips, un a preferent i dos a primera. Els jugadors de cada equip per ordre de força són:

Equip “A”

1.- David Pons 2.- Joan Cubas 3.- Antoni Arroyo

4.- Josep Mercadal 5.- Miguel Villaescusa 6.- Liberto Triay

Equip “B”

1.- Antoni Riudavets 2.- Joan Mercadal 3.- Bartomeu Gornés

4.- Onofre Martí 5.- Esteve Campins 6.- Joan Antoni Gomila

Equip “C”

1.- Santi Gomila 2.- Antoni Julià 3.- Lluis Marqués

4.- Pedro Capó 5.- Francesc Campins 6.- Camilo Castelló.

13-3-10

L’equip CECA B, a falta de dues jornades, s’ha proclamat campió de Menorca en la categoria Primera del campionat de Menorca per equips 2010; aconseguint per tant l’ascens a Preferent.

27-3-10

El Cercle Artístic de Ciutadella guanya 3-1 al Es Mercadal-Alaior, supera al Centre de Cultura des Castell en el desempat, i aconsegueix el títol de campió de Menorca per equips.Tornem a recordar els seus components: MF David Pons, Joan Cubas, Antonio Arroyo, Josep Mercadal (aquests dos darrers jugadors ja aconseguiren el títol el 1986), Miguel Villaescusa y Liberto Triay.

És la sisena vegada que l’equip d’es Born obté aquest títol, el darrer aconseguit va ser l’any 1986. Imaginau l’alegria del club CECA.

Amb aquests dos campionats per equips, aconseguits aquest any 2010, queda reflectit el treball realitzat pel President del CECA, Santi Gomila, que ha sabut convertir un grup de jugadors d’escacs amb un vertader equip.

18-4-10

El CECA es proclama subcampió de Balears amb els jugadors: David Pons, Joan Cubas, Josep Mercadal, Liberto Triay, Antonio Arroyo, Miguel Villaescusa, Joan Mercadal i Tolo Gornés.

A destacar la participació del Gran Mestre israelí Tyomkin Dimitri (2498) en l’equip campió Sa Dragonera.

Del dijous 15 al diumenge 18 d’abril es va disputar, al local del Centre de Cultura des Castell, el campionat de Balears per Equips amb la participació de Axedrez Yebisah (campió de Balears 2009), MegaEscacs-Agora (campió de Mallorca), Sa Dragonera (subcampió de Mallorca), Quatre Torres (Eivissa-Formentera), Club Escacs Cercle Artístic de Ciutadella (CECA, campió de Menorca) i Centre de Cultura des Castell, com equip amfitrió. Santi Oliver i Martín Ferrando foren els àrbitres i Juan José Carretero el director del torneig.

Els resultats per jornades van ser:

1.- Quatre Torres 1– Sa Dragonera 3

CC des Castell 1 – MegaEscacs-Agora 3

Axedrez Yebisah 1 ½ – CECA 2 ½

2.- Sa Dragonera 4 – CECA 0

MegaEscacs-Agora 3 ½ – Axedrez Yebisah ½

Quatre Torres 1 ½ – CC des Castell 2 ½

3.- CC des Castell ½ – Sa Dragonera 3 ½

Axedrez Yebisah 3 ½ – Quatre Torres ½

CECA 2 ½ – MegaEscacs-Agora 1 ½

4.- Sa Dragonera 2 – MegaEscacs-Agora 2

Quatre Torres 1 ½ – CECA 2 ½

CC des Castell 1 – Axedrez Yebisah 3

5.- Axedrez Yebisah 1 ½ – Sa Dragonera 2 ½

CECA 2 ½ – CC des Castell 1 ½

MegaEscacs-Agora 4 – Quatre Torres 0

La classificació final va ser:

1r Sa Dragonera, 4 victòries i un empat.

2n CECA, 4 victòries.

3r MegaEscacs-Agora, 3 victòries i un empat.

4t Axedrez Yebisah, 2 victòries.

5t CC des Castell, 1 victòria.

24-4-10

Amb la concentració dels equips menorquins a Mercadal vam despedir la temporada d’escacs clàssic, es va jugar un campionat per equips de partides ràpides a 5 minuts, els equips estaven integrats per 5 taulers, sempre amb un jugador escolar entre els seus components.

Va guanyar amb claretat el CECA A (26 punts de 28 possibles), només va perdre amb l’equip Mercadal – Alaior; per el segon lloc hi va haver una bona lluita, imposant-se finalment el Centre de Cultura des Castell (20 pts.) devant de Ferreries (19 pts) i es Mercadal – Alaior (18 pts). El Boscos van complir (11 pts) i les darreres posicions van ser també disputades: CECA C (7 pts), CECA B (6 pts) y Ateneu de Maó (5 pts).

Es van lliurar també els trofeus de la temporada. Els jugadors del CECA que van obtenir premi són:

Categoria federada – competició individual:

Subcampió de Menorca sin rating: Lluís Marqués Marqués

Subcampió de Menorca sub 2000: Tolo Gornés Monjo

Campió de Menorca absolut: Juan Cubas Pons

Categoria federats – competició per equips

Campió de Menorca per equips (primera): CECA B

Campió de Menorca per equips (preferent): CECA A

També van ser premiats alguns jugadors de l’escola d’escacs del Cercle Artístic:

Campiona sub 10: Estela Verduch Carrasco

Subcampiona sub 10: Nuria Gomila Benejam

Campió sub 10: David Fernandez Mateos

Subcampió sub 10: Felip Florit Cavaller

26-4-10

El jugador del CECA David Pons Carreras ha estat seleccionat com a jugador de l’equip autonòmic de les Illes Balears, per a participar al campionat d’Espanya per autonomies.

Aquest campionat es jugarà a Tossa de Mar (Girona), entre els dies 29 d’abril i 2 de maig. Es juga a 6 taulers, amb 4 seniors, una femina i un juvenil.

28-5-10

El jugador del CECA David Pons Carreras ha guanyat el torneig de partides ràpides de la Primavera Cultural de Ferreries.

11, 12 i 13-6-10

El CECA organitza les I Jornades d’Escacs Cercle Artístic de Ciutadella amb el GM Amador Rodríguez Céspedes.

Divendres dia 11
Inauguració de les jornades a les 19’30 h. a l’IES Josep M Quadrado, C/Mallorca n. 65, Aula 20.
A continuació, de 20 a 22 h, conferencia magistral amb el títol: “Entrenamiento de élite y nuevas tecnologías”

Dissabte dia 12
De 11 a 13 h, a la Sala Jeroni Marqués del Cercle Artístic de Ciutadella: Escacs per als més petits. Per al·lots i al·lotes de 5 a 14 anys: Mini-tornejos, jocs i entreteniments amb els escacs.

A partir de les 17 h, sessió de partides simultànies al carrer del Roser.

Diumenge dia 13
De 10’30 a 12’30 h, a la Sala Jeroni Marqués del Cercle Artístic de Ciutadella, classes interactives de partides del ponent amb ex-campions mundials.

A les 13 h, clausura de les jornades amb un “vi d’honor”.

En aquestes jornades ha estat convidat al Gran Mestre Internacional Hispano-Cubà AMADOR RODRIGUEZ CESPEDES. El seu currículum i trajectòria esportiva dona importància i categoria a aquest esdeveniment:

*Gran Mestre Internacional des de l’any 1975. El 1977 fou el GM més jove del món. Té ELO per damunt dels 2500 punts a unes 15 llistes ELO.
*Ha participat a 10 Olimpíades Mundials d’Escacs.
*Guanyador de més de 30 tornejos internacionals.
*Llicenciat en matemàtiques, especialitzat en Informàtica.
*Entrenador del GM Peter Leko, un dels 5 millors jugadors d’escacs en actiu del món.
*Col·laborador actiu de les principals publicacions d’escacs mundials.
*Vàries vegades Campió Nacional de Cuba.
*Nacionalitzat espanyol l’any 2001.
*Entrenador nacional de la FEDA.
*A l’escola d’escacs catalana EDAMI treballa en la direcció tècnica i de continguts; és director de la revista Peón de Rey; imparteix classes i conferències, i desenvolupa la web.
*A més de comptar amb una ampla experiència impartint classes a alumnes i a entrenadors d’escacs, té elevats coneixements d’informàtica aplicada a internet i a les tecnologies avançades.

2-10-10
Campionat de Menorca de partides ràpides
Celebrat a la sala d’actes del Centre Cultural de Sant Lluís, disputant un suís a 13 rondes.
En la categoria sub 2000 quedà campió el jugador del CECA Miguel Villaescusa.
En la categoria absoluta els jugadors del CECA Joan Cubas i MF David Pons van ser els primer i segon classificats respectivament.

4-10-10
A la biblioteca del Cercle Artístic comença el segon curs de l’Escola d’escacs amb 40 jugadors, des d’iniciació (5 anys) fins a n’es federats,
organitzada pel CECA amb el recolzament del Cercle Artístic i l’Ajuntament de Ciutadella. Classes impartides pel MF David Pons Carreras.

De dilluns a dijous, de 16h 30′ a 18h 30′ diversos grups d’iniciació i básic.
Dijous de 18h 45′ a 21h 30’ classes per adults i perfeccionament.

19-12-10
Acaba el campionat de Menorca individual, hi ha participat 12 jugadors del nostre Club. El jugador del CECA Joan Cubas queda campió per onzena vegada.

Altres classificacions de jugadors del club: Esteve Campins (5º absolut amb 5,5 punts, millor sub 2000 ELO); Miguel Villaescusa (segon amb millor sub 2000 ELO); Josep Mercadal i Joan Mercadal (campió i sub-campió de veterans, més 55 anys); Lluís Marqués campió juvenil; Miquel Triay millor classificat sense ELO.

Também van participar 11 fillets i filletes de sa nostra escola a n’els campionats d’iniciació i escolars, aconseguint també diferents títols.

Els comentaris estan tancats.