CERCLE ARTÍSTIC

Ciutadella de Menorca

 • Viii residències de creació teatral

  Premi Born 2022

  La companyia Tripabajo Teatro de Valladolid és triada per a la VIII Residència de Creació Teatral Premi Born
   
  En la reunió celebrada dia 5 de juliol, la Junta Directiva del Cercle Artístic va elegir la proposta guanyadora de la VIII Residència de Creació Teatral, emmarcada dintre del conjunt d'activitats del Premi Born de Teatre 2022.
   
  El projecte guanyador du per títol Es mi fiesta y lloraré si quiero y és una iniciativa de la companyia Tripabajo Teatro, procedent de Valladolid.
   
  La Junta Directiva va valorar en primer lloc l'interès del tema, força actual i de caire universal: la solitud  en el món d'avui en dia. Parteix de la paradoxa que implica la facilitat de connexió i d'establir relacions que suposa un món globalitzat i hiperconnectat gràcies a internet i les xarxes socials i, alhora, el creixement del sentiment de solitud i la seva incidència en la persona, especialment en els joves. En aquest sentit, l'obra parteix de la dificultat dels joves de reconèixer i expressar aquest sentiment de solitud, que se sol atribuir a la darrera etapa de la vida.
  En segon lloc, la companyia proposa una posada en escena atractiva i nova, que parteix de la investigació temàtica i l'experimentació amb materials diversos per arribar a la creació d'un llenguatge teatral el el qual el text, el moviment, la interpretació i la plàstica articulen la proposta.
  Finalment, la Junta també va valorar l'interès que pot tenir el projecte entre el públic juvenil, entre el qual es vol fomentar l'aficció al teatre, en sentir-se especialment interpel·lat per una temàtica propera i  una interpretació original.
   
  La Residència de Creació Teatral d'enguany tindrà lloc  del 6 al 20 d'octubre a Ciutadella . Durant el seu transcurs es farà una activitat de formació amb l'alumnat del batxillerat d' Arts escèniques de l' IES Josep M. Quadrado i es clourà l'estada amb una mostra oberta del muntatge dia 19 d'octubre.


 • <- TOTES LES NOTÍCIES

COLABORADORS - ENLLAÇOS